20-årig mand tiltalt for fremme af terror gennem socialt medie

20-årig mand tiltalt for fremme af terror gennem socialt medie

29. januar 2024
Af Anette Pedersen

Den 20-årige mand er tiltalt for gentagne gange gennem en Instagram-profil at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat (IS) ved at dele terrorrelateret og militant islamistisk materiale med personer i udlandet.

Justitsministeren har tiltrådt anklagemyndighedens indstilling om, at der rejses tiltale mod en nu 20-årig dansk mand fra Storkøbenhavn for overtrædelse af straffelovens § 114 e, 1. pkt., ved at have fremmet virksomheden for terrororganisationen IS gennem deling af terrorrelateret og andet militant islamistisk materiale med flere personer i udlandet.

Manden er tiltalt for i alt ni forhold, som er begået fra november 2021 til januar 2022. 

Ifølge anklageskriftet har den 20-årige mand gennem en Instagram-profil bl.a. sendt links til og billeder af propagandamateriale for IS samt materiale om fremstilling af våben og sprængstof, ligesom han har vejledt personer i udlandet om martyrdøden og om mulige angrebsmål. Materialet er delt med i alt fire andre Instagram-profiler.

”Det er en alvorlig sag, når nogen deler materiale med andre personer, der kan føre til, at terrorangreb bliver begået. Efter anklagemyndighedens opfattelse er det med til at fremme IS’s virksomhed, når militant islamistisk, terrorrelateret materiale og propaganda for IS på den måde udbredes,” siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas, Statsadvokaten i København.

Sagen er rejst som en nævningesag, da anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om en straf på fængsel i 4 år eller mere. Sagen er indbragt for Retten på Frederiksberg.

 

For yderligere oplysninger kontakt anklagemyndighedens pressetelefon på 72689008.