News from the Prosecution Service

News from the Prosecution Service
Also include danish articles
Indictment in Submarine Case 16-01-2018

Today, the Prosecution Service at Copenhagen Police Department has brought charges against Peter Madsen in the submarine case. Among other things, he is charged with homicide, indecent handling of a corpse, and other sexual relations than intercourse with the female Swedish journalist, Kim Wall.

Anklagemyndigheden arbejder intensivt med at styrke den interne kultur og egne værdier 04-12-2018

En aktuel fængselsdom til en anklager giver anledning til eftertanke og især handling. Anklagemyndigheden arbejder fokuseret med kultur og værdier, hvilket skal bidrage til at sikre borgernes tillid til myndigheden.

Rigsadvokat: »Anklagersag har skadet borgernes tillid« 04-12-2018

Det har skadet borgernes tillid til anklagemyndigheden, at en anklager løj i retten under en straffesag. Rigsadvokaten varsler yderligere tiltag, der skal styrke anklagernes værdier og kultur.

Fængselsstraf til tidligere anklager står ved magt 04-12-2018

Anklagemyndigheden vil ikke anke byretsdom mod en tidligere anklager, der er dømt for at lyve i retten.

SØIK sigter Danske Bank for overtrædelse af hvidvaskloven 28-11-2018

Den strafferetlige efterforskning er nu så langt, at Danske Bank bliver sigtet for at overtræde hvidvaskloven.

Anklageren som professionelt og privat menneske i aftenens afsnit af "Politiets Specialenhed" på TV5 27-11-2018

”Politiets Specialenhed” er titlen på en dokumentarserie, der følger forskellige aspekter af politiets arbejde. I fjerde og sidste afsnit sættes der imidlertid fokus på anklagemyndighedens arbejde for ordentlighed og retfærdighed, når programmet besøger Midt- og Vestjyllands Politi og giver et indblik i en anklagers og en senioranklagers liv både i retten, hjemmet og børnehaven.

Agger Indefra: »Anklagerne er ordentlige mennesker« 16-11-2018

Statsadvokaten i Viborg har haft den anerkendte tv-dokumentarist Anders Agger med som en flue på væggen. »Anklagerne er ordentlige mennesker – så jeg stemmer for retssamfundet,« siger Anders Agger efter besøget. Resultatet kan ses mandag 19. november.

SØIK: Hovedmistænkt anholdt i svindelsag fra Socialstyrelsen 05-11-2018

Efterforskere fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) var til stede, da sydafrikanske myndigheder her til morgen anholdt den 64-årige efterlyste kvinde, der er mistænkt for millionsvindel i Socialstyrelsen.

SØIK: Mistænkt mand anholdt i svindelsag fra Socialstyrelsen 01-11-2018

Efter en international arrestordre fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) er en mistænkt mand anholdt i Sydafrika i svindelsagen fra Socialstyrelsen om 111 millioner kroner.