News from the Prosecution Service

News from the Prosecution Service

Straf til kvinde for fremme af IS skal prøves ved landsretten 29-11-2022

Statsadvokaten i Viborg anker dommen, hvor en 35-årig kvinde blev idømt 3 års fængsel for at være indrejst og have opholdt sig i et konfliktområde i Syrien og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat (IS).  

Pirat kendt skyldig i at forvolde fare for danske soldater 28-11-2022

Københavns Byret har i dag kendt en nigeriansk mand skyldig i at forvolde fare for danske udsendte soldater i Guineabugten.

Kørsel ad Frederiksgade i Aarhus: Sigtelse for terror ændret  24-11-2022

En 33-årig mand, der blev anholdt den 19. juli 2022 og sigtet for forsøg på terrorisme, får nu ændret sigtelsen til forsøg på grov vold og hensynsløs fareforvoldelse. Det har Statsadvokaten i Viborg besluttet på baggrund af efterforskningen i sagen.

Ny hvidvaskrapport: Danmark har lav risiko for hvidvask 21-11-2022

Hvidvasksekretariatet modtog i tredje kvartal flere underretninger end i andet kvartal. Alligevel er risikoen for hvidvask i Danmark lav, viser en rapport fra Basel Institute for Governance.

Første forvaringsdom ved Retten på Færøerne 18-11-2022

En 30-årig mand er ved et nævningeting idømt forvaring ved Retten på Færøerne.

Kvinde dømt for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat 18-11-2022

En 35-årig kvinde blev i dag idømt tre års fængsel for at være indrejst i et konfliktområde i Syrien og dér at have fremmet virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat (IS).
 

Odense: Dom hvor fire mænd blev frifundet for drab og drabsforsøg ankes ikke 18-11-2022

Dom fra Retten i Odense, hvor fire mænd blev frifundet for drab og drabsforsøg, bliver ikke anket. Det har Statsadvokaten i Viborg afgjort.

Fem års fængsel til bagmand i terrorstøttesag 16-11-2022

En 30-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt fem års fængsel for at have udført terrorfremmende virksomhed og have udøvet terrorfinansiering. Han blev desuden dømt for at have forsøgt at tilslutte sig Islamisk Stat.