News from the Prosecution Service

News from the Prosecution Service
Also include danish articles
Følg med i anklagemyndighedens tilsynsarbejde 02-04-2020

Rigsadvokaten har i løbet af 2019 implementeret en ny tilsynsmodel, som sætter rammen for tilsynet med politiets og anklagemyndighedens behandling af straffesager.

Hesalight-direktør idømt syv års fængsel i landsretten 02-04-2020

Tidligere direktør og stifter af lampevirksomheden Hesalight er i landsretten idømt syv års fængsel for at have begået meget alvorlig økonomisk kriminalitet.

Anklagemyndighedens nødberedskab 26-03-2020

Anklagemyndigheden har, som øvrige offentlige myndigheder, iværksat et nødberedskab med henblik på at kunne varetage de kritiske opgaver, mens store dele af Danmark er lukket ned. Foreløbig gælder nødberedskabet til og med 13. april. 
 

Norsk-iraner tiltalt for at hjælpe udenlandsk efterretningstjeneste med attentatplaner i Danmark 25-03-2020

En 40-årig norsk statsborger af iransk oprindelse er blevet tiltalt for at have hjulpet en iransk efterretningstjeneste med at planlægge et drab i Danmark. Ifølge anklageskriftet har den 40-årige videregivet oplysninger til den iranske efterretningstjeneste, som skulle bruges til at udføre et attentat mod en person bosat i Danmark.

Bødetakster for overtrædelse af forbud mod større forsamlinger som følge af COVID-19 18-03-2020

Opdateret den 1. april 2020: Siden denne nyhed er blevet offentliggjort, har Folketinget med en lovændring den 31. marts 2020 vedtaget skærpede bødestraffe. Se de skærpede bødestraffe 

 

Rigsadvokaten har fastsat vejledende bødetakster for overtrædelse af det midlertidige forbud mod større forsamlinger mv., som er indført med virkning fra kl. 10 i dag med henblik på at mindske spredning af smitte med COVID-19 i samfundet.

Direktør i Humleekspressen dømt tre et halvt års fængsel for at snyde SKAT for omkring 45 mio. kroner 11-03-2020

Gennem flere år vildledte og snød direktøren for ølvirksomheden Humleekspressen sammen med en vognmand de danske skattemyndigheder. I alt blev statskassen snydt for omkring 45 mio. kroner, og i dag blev direktøren og vognmanden ved Retten i Glostrup idømt henholdsvis tre et halvt års fængsel samt to et halvt års fængsel.

Anklagerfaglige fokusområder i retspraksis 2020 10-03-2020

Anklagemyndigheden har identificeret en række områder, som i 2020 skal følges særligt nøje og i relevant omfang søges afklaret i retspraksis.

Opdateret plan for anklagemyndighedens tilsyn med straffesagsbehandlingen 27-02-2020

Rigsadvokaten udgiver opdateret tilsynsplan, som beskriver de temaer og tilsynsområder, der aktuelt indgår i tilsynet med politiets og anklagemyndighedens behandling af straffesager.