Nyheder fra anklagemyndigheden

Nyheder fra anklagemyndigheden
Agger Indefra: »Anklagerne er ordentlige mennesker« 16-11-2018

Statsadvokaten i Viborg har haft den anerkendte tv-dokumentarist Anders Agger med som en flue på væggen. »Anklagerne er ordentlige mennesker – så jeg stemmer for retssamfundet,« siger Anders Agger efter besøget. Resultatet kan ses mandag 19. november.

SØIK: Hovedmistænkt anholdt i svindelsag fra Socialstyrelsen 05-11-2018

Efterforskere fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) var til stede, da sydafrikanske myndigheder her til morgen anholdt den 64-årige efterlyste kvinde, der er mistænkt for millionsvindel i Socialstyrelsen.

SØIK: Mistænkt mand anholdt i svindelsag fra Socialstyrelsen 01-11-2018

Efter en international arrestordre fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) er en mistænkt mand anholdt i Sydafrika i svindelsagen fra Socialstyrelsen om 111 millioner kroner.

Statsadvokat: Fejl i svindelsag fra Socialstyrelsen 31-10-2018

Det daværende SØK fejlbehandlede for seks år siden en underretning, om at en ansat i Socialstyrelsen havde overført et millionbeløb til sig selv. Statsadvokat frygter, at hovedmistænkt måske kunne have været stoppet tidligere.

SØIK efterforsker sag fra Socialstyrelsen i tre spor 15-10-2018

For første gang åbner Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet nu for, hvordan efterforskningen mod den 64-årige mistænkte kvinde bliver gennemført.

SØIK: Mistænkt fra Socialstyrelsen er internationalt efterlyst 09-10-2018

En betroet kvindelig medarbejder fra Socialstyrelsen er mistænkt for igennem en årrække at have taget over 100 millioner kroner fra den danske statskasse. Kvinden er nu internationalt efterlyst.

Statsadvokaten anker ulvedrab 09-10-2018

Statsadvokaten i Viborg mener, at en 66-årig mand skal idømmes en højere straf for at have skudt en ulv.
 

Politiets brug af aflytninger og ransagninger er steget i 2017 20-09-2018

Især i efterforskninger om narkokriminalitet har politiet sidste år foretaget flere telefonaflytninger og ransagninger. I 2017 steg brugen af disse indgreb samlet med 17 procent. Stigningen skal ses i lyset af, at politiet nu kan bruge flere kræfter på efterforskninger, da de skal bruge mindre tid på bl.a. bevogtningsopgaver.