26-årig mand idømt fængsel for ulovligt salg af piratkopierede lærebøger

26-årig mand idømt fængsel for ulovligt salg af piratkopierede lærebøger

21. november 2019

En 26-årig mand er i dag blevet idømt 30 dages betinget fængsel for at sælge piratkopierede lærebøger til studerende over hele landet. Dommen sender et klart signal om, at det er ulovligt at kopiere og sælge piratkopier af bøger.

Mindst 285 gange kopierede og solgte en 26-årig mand danske lærebøger over nettet. Det resulterede i dag i 30 dages betinget fængsel ved Retten i Aalborg.

Det oplyser anklagerfuldmægtig Rasmus Stegenborg Hegelund fra den særlige IPR-gruppe ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der har ført sagen.

»Dommen slår fast, at det er klart ulovligt at kopiere og sælge lærebøger uden rettighedshavernes tilladelse. Forfatterne bag de originale lærebøger og deres forlag bliver ramt økonomisk, når mange lærebøger bliver kopieret og ulovligt solgt videre af personer, som ingen rettigheder har til bøgerne. Det ulovlige salg er dermed både skadeligt for rettighedshaverne og samfundet og kan medføre, at lærebøger bliver færre og dyrere,« siger Rasmus Stegenborg Hegelund.

Han mener, at dommen sender et klart signal om, at det er ulovligt at sælge kopierede bøger, hvis man ikke betaler bogens rettighedshavere for det.

Ulovlighederne foregik ved, at studerende over hele landet overførte penge til den dømte, der efterfølgende har modtaget en pdf-fil med en komplet udgave af de pågældende bøger.


Pressehenvendelser kan ske til Jens Fuglsang Edelholt på tlf. 30 33 46 89.