Anholdt i morges: Straks-dom på tre år for organiseret hvidvask

Anholdt i morges: Straks-dom på tre år for organiseret hvidvask

30. juni 2021
Af Jens Fuglsang Edelholt

En 47-årig mand er tirsdag eftermiddag blevet idømt tre års fængsel ved Retten på Frederiksberg. Han blev anholdt i morges og tilstod sin rolle i en sag om hvidvask for mere end 200 mio. kroner. Seks andre er inden for den seneste uge idømt fængselsstraffe i sagen. Dermed er der i alt blevet idømt straffe for mere end 27 år i sagen.

En 47-årig mand, der i en periode har haft en central rolle i et setup, der har karakter af en decideret fakturafabrik, som er brugt til hvidvask af flere hundrede millioner af kroner, er tirsdag eftermiddag blevet idømt en straks-dom på tre års fængsel for 25 millioner kroner ved Retten på Frederiksberg.

Manden blev anholdt i morges og har allerede tilstået. Inden for den seneste uge er seks andre personer blevet idømt fængsel i samme sag, og dermed er der i sagen i alt blevet idømt fængselsstraffe på mere end 27 år.  

De dømte har alle været en del af et set-up med udstedelse af fiktive fakturaer for levering af arbejdskraft, varer eller ydelser til flere hundrede danske virksomheder med det formål, at virksomhederne kunne anvende fakturaerne til at få hvidvasket penge. To har desuden været direktører i virksomheder, der udstedte de fiktive fakturaer. De to direktører har tilsammen sendt en trecifret millionbeløb til udlandet og agerede dermed ikke kun stråmandsdirektører, men deltog aktivt i at pengene blev hvidvasket.

I dag er endnu en central aktør i svindelnummeret blevet dømt. Det oplyser Nathalie Ghiorzi Elias, der er specialanklager hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, som har efterforsket sagen i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst.

»Seks andre er allerede dømt, og i dag har vi fået dømt endnu en central aktør i sagen. Vi har slået hårdt og hurtigt ned på et kriminelt netværk, der har hvidvasket hundredvis af millioner af kroner gennem en fakturafabrik, der har udstedt falske fakturaer. Næste skridt i sagen er, at myndighederne ser på de selskaber, der så at sige har været kunder i fakturafabrikken,« siger Nathalie Ghiorzi Elias.

 

Pressehenvendelser kan rettes til anklagemyndighedens pressetelefon på 72689008 eller presse@ankl.dk