To anholdt for ulovlig deling af 4000 tv-kanaler

To anholdt for ulovlig deling af 4000 tv-kanaler

14. april 2021
Af Jens Fuglsang Edelholt

SØIK har anholdt to personer for ulovligt at gøre 1.500 brugere i stand til at tilgå omkring 4000 tv-kanaler via nettet. De to mænd er sigtet for opretshavskrænkelser af særlig grov karakter. 

Tirsdag gennemførte Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) en aktion, hvor fem adresser i hovedstadsområdet blev ransaget, og to personer blev anholdt og sigtet for ulovlig deling af IPTV, der er tv via internettet.

Efterforskningen blev indledt på baggrund af en anmeldelse fra Nordic Content Protection om konkrete internetsider, hvorfra der blev solgt ulovlige IPTV-abonnementer samt udstyr til opsætning af de ulovlige abonnementer. Dermed var det muligt for ca. 1.500 brugere at tilgå ca. 4.000 kanaler, heraf 244 danske, svenske og norske som f.eks. TV2, TV3 Sport og Discovery DK.

De anholdte ved tirsdagens aktion er en 38-årig mand fra København og en 41-årig mand fra Glostrup.

De to anholdte mænd blev sigtet for ophavsretskrænkelser af særligt grov karakter og blev efterfølgende løsladt igen. I forbindelse med anholdelserne blev der foretaget ransagninger af de pågældendes hjem, hvor IT-specialister fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) assisterede SØIK med at sikre beviser til sagen. Desuden blev der beslaglagt 500.000 kr. som formodes at være fortjeneste fra salg af de ulovlige abonnementer.

»Det er meget tilfredsstillende, at vi på baggrund af en grundig efterforskning kan stille de to anholdte til regnskab for deres ulovlige distribution af tv-signaler. Nu skal vi have gennemgået det beslaglagte materiale – og i den forbindelse kan det ikke udelukkes, at der bliver rejst sager mod de personer, der har købt de ulovlige abonnementer,« siger Liza Pallesen, der er fungerende politikommissær hos SØIK.

 

For pressehenvendelser kontakt anklagemyndighedens pressetelefon på 72689008.