Anklagemyndigheden er igen kåret som en af de mest attraktive juridiske arbejdspladser

Anklagemyndigheden er igen kåret som en af de mest attraktive juridiske arbejdspladser

15. maj 2024

Universum har netop offentliggjort deres årlige undersøgelse over de mest attraktive arbejdspladser blandt jurastuderende. 

Endnu engang har de jurastuderende talt, og endnu engang er anklagemyndigheden havnet i top tre over de mest attraktive arbejdspladser. 

Det viser Universums årlige undersøgelse, hvor anklagemyndigheden denne gang er havnet på en tredjeplads, hvilket glæder rigsadvokat Jan Reckendorff. 

”Vi har brug for kommende kollegaer, som vil påtage sig den vigtige samfundsvigtige opgave der er at behandle straffesager i retssalene landet over,” siger han og påpeger nogle af de særlige fordele ved at arbejde hos anklagemyndigheden. 

Det kunne eksempelvis være en skræddersyet grunduddannelse, et velfungerende onboarding-forløb og et stort udbud af efter- og videreuddannelseskurser, men det er ikke det eneste. 

”Som anklager får man hurtigt et stort ansvar og en retserfaring, som man vanskeligt kan få andre steder. Og man bliver også en del af et stærkt fagligt og kollegialt fællesskab, hvor vi hjælper hinanden. Det tiltaler mange, og vi vil gøre vores bedste for, at vi fortsat er en attraktiv arbejdsplads,” siger Jan Reckendorff. 

I 2023 blev anklagemyndigheden kåret til den næstmest attraktive arbejdsplads i samme undersøgelse.

Her er de 10 mest attraktive arbejdspladser i Danmark for jurastuderende ifølge Universum Student Survey 2024.

1.    Poul Schmith/Kammeradvokaten
2.    Bech-Bruun
3.    Anklagemyndigheden
4.    Gorrissen Federspiel
5.    Justitsministeriet
6.    Kromann Reumert
7.    Plesner
8.    Novo Nordisk
9.    Domstolene/Domstolsstyrelsen
10.  Accura

Universum Student Survey 2024 er baseret på besvarelser fra i alt 13.538 studerende på videregående uddannelser i Danmark, heraf 1.080 jurastuderende. Ranglisten for jurastuderende omfatter 44 større juraarbejdspladser i Danmark. Undersøgelsen er gennemført i perioden november 2023 – marts 2024, og Universum gennemfører tilsvarende undersøgelser i 60 lande over hele verden.