Anklageren som professionelt og privat menneske i aftenens afsnit af "Politiets Specialenhed" på TV5

Anklageren som professionelt og privat menneske i aftenens afsnit af "Politiets Specialenhed" på TV5
27. november 2018

”Politiets Specialenhed” er titlen på en dokumentarserie, der følger forskellige aspekter af politiets arbejde. I fjerde og sidste afsnit sættes der imidlertid fokus på anklagemyndighedens arbejde for ordentlighed og retfærdighed, når programmet besøger Midt- og Vestjyllands Politi og giver et indblik i en anklagers og en senioranklagers liv både i retten, hjemmet og børnehaven.

Claus Benner og Jesper Klyve er henholdsvis senioranklager og anklager i Midt- og Vestjyllands Politis arrestantteam, og er igennem flere dage blevet fulgt tæt af et kamerahold - fra de slog øjnene op, gik på arbejde, og til børnene skulle hentes i børnehaven.

”Jeg havde filmholdet med hjemme på bopælen, hvor de fulgte dagens første opkald til vagtchefen ved 6-tiden og herefter videre i retten til grundlovsforhør,” fortæller Claus Benner.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er chefanklager Kåre Skjæveland også opmærksom på at øge eksponeringen af anklagemyndigheden og at gøre samfundet mere bevidst om vigtigheden af anklagernes arbejde:

”Folk skal vide, hvad vi laver i anklagemyndigheden, og hvor meget ordentlighed fylder i vores DNA,” siger han.

Programmet sendes tirsdag den 27. november kl. 21.00 på Kanal 5 og Dplay.