Bagmænd idømt seks års fængsel for hvidvask af 353 mio. kroner

Bagmænd idømt seks års fængsel for hvidvask af 353 mio. kroner
03. juli 2020
Af Jens Fuglsang Edelholt

To bagmænd, der blev anholdt 11. juni af SØIK, har tilstået deres rolle i en omfattende hvidvasksag. De er i dag blevet idømt seks års fængsel for hvidvask af 353 mio. kroner ved Københavns Byret. 

To mænd på 34 år og 38 år er i dag ved Københavns Byret blevet idømt fængsel i seks år for hvidvask af 353 mio. kroner. 

De to mænd, der 11. juni 2020 blev anholdt af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), har fungeret som bagmænd i et omfattende svindelnummer, der har snydt statskassen for hundredvis af millioner af kroner.

I samme sagskompleks er to andre mænd den 4. juni 2020 blevet idømt henholdsvis fem års fængsel og to år og seks måneders fængsel for hvidvask af 353 mio. kroner. 

»Der er foretaget en hurtig og grundig efterforskning, som har gjort det muligt at skabe klarhed over sagen på et tidligt tidspunkt. Det har betydet, at de to mænd har erkendt deres roller som bagmænd i sagen. De er blevet præsenteret for sagens beviser, og det har medført, at de har valgt at tilstå. Sammenholdt med straksdommene den 4. juni er der tale om en særdeles hurtig sagsbehandling, som vi er yderst tilfredse med,« siger Nathalie Ghiorzi Elias, der er senioranklager hos SØIK.

I sagen har SØIK foretaget en række anholdelser, ligesom der er foretaget ransagninger af enkeltpersoner og virksomheder på en lang række adresser. Det er sket som led i optrevlingen af et kriminelt netværk med tråde til udlandet, som har snydt statskassen for et trecifret millionbeløb gennem brug af fiktive fakturaer og hvidvask.

Der har i sagen været et efterforskningssamarbejde mellem Nordsjællands Politi, Særlig Efterforskning Øst og SØIK. Dertil har der været et samarbejde med Særlig Kontrol i Skattestyrelsen.

Flere personer og selskaber er fortsat sigtet, og efterforskning fortsætter i sagen, som forventes at være færdigefterforsket senere på året.

 

For pressehenvendelser kontakt Jens Fuglsang Edelholt på tlf. 30334689