Danmark skal have ny repræsentant i Eurojust

Danmark skal have ny repræsentant i Eurojust

15. august 2022

Rigsadvokaten tilbyder nu en sjælden mulighed for at blive statsadvokat og dansk repræsentant i Eurojust.

Statsadvokat Jesper Hjortenberg har valgt at fratræde sin stilling som Danmarks repræsentant ved The European Union Agency for Criminal Justice Cooperation (Eurojust) efter at have varetaget stillingen siden 2010. Dermed kan Rigsadvokaten nu tilbyde en sjælden mulighed for at blive statsadvokat og dansk repræsentant i Eurojust.

Eurojust er det agentur under EU, der støtter koordineringen og samarbejdet mellem nationale myndigheder i kampen mod terrorisme og alvorlig organiseret kriminalitet, der påvirker mere end ét EU-land. Derfor giver stillingen den rigtige kandidat mulighed for at repræsentere Danmark på højt niveau, fortæller rigsadvokat Jan Reckendorff:

”Først og fremmest vil jeg takke Jesper for hans mangeårige indsats for anklagemyndigheden, ikke mindst ift. samarbejdet med Eurojust, hvor han har været en særdeles værdsat kapacitet. Og så vil jeg kraftigt opfordre andre velkvalificerede jurister til at søge stillingen. Det er en unik chance for at komme til at yde en vigtig indsats i kampen mod den alvorlige organiserede kriminalitet, der finder sted på tværs af EU’s landegrænser.” 

Der er netop åbnet for ansøgninger i dag, og stillingen er ledig til besættelse hurtigst muligt.

Læs mere om stillingen her