De jurastuderende drømmer om en karriere som anklager

De jurastuderende drømmer om en karriere som anklager

10. juni 2021
Af Christina Andersen

Anklagemyndigheden er en af de arbejdspladser, hvor danske jurastuderende drømmer aller mest om at gøre karriere efter studiet. Det er endnu en gang blevet slået fast i Universums årlige undersøgelse, som viser, at anklagemyndigheden er i top tre over de mest attraktive juridiske arbejdspladser blandt de studerende.

Endnu en gang placerer anklagemyndigheden sig solidt i top tre i Universums store årlige undersøgelse, hvor resultatet netop er blevet offentliggjort. Anklagemyndigheden er en attraktiv arbejdsplads for de danske jurastuderende, når de bliver spurgt om, hvor de ser sig selv gøre karriere.

»Jeg er stolt over, at vi igen i år er kåret som en af de jurastuderendes mest attraktive arbejdspladser. Det er en stor anerkendelse af vores arbejde og af betydningen af det. Æren for det er ikke min, men tilfalder de dygtige anklagere, som hver dag fører straffesager i retterne landet over, og de mange andre af vores kolleger, som på anden måde støtter op om vores kerneopgave. De er med til at inspirere og tænde for anklagerdrømmen hos de studerende,« siger rigsadvokat Jan Reckendorff.

Fornemt selskab i top tre

Anklagemyndigheden er den eneste offentlige arbejdsplads i top tre, og er i år kun overgået af advokatfirmaerne Bech-Bruun og Kromann Reumert.

»Det er jo utroligt flot, at vi kan konkurrere med de største danske advokatfirmaer om at være de jurastuderendes mest attraktive arbejdsplads og placere os helt i toppen af feltet. Vi er bevidste om, at der er parametre som f.eks. løn, hvor vi ikke kan matche de private arbejdspladser. Men vi har meget andet at byde på, som gør os til en attraktiv arbejdsplads, og vi er selvfølgelig glade for, at de studerende, som er fremtidens anklagere, ser det,« siger HR-chef, Lene Bang.

Fokus på trivsel og onboarding

I anklagemyndigheden er det en målsætning at være en attraktiv arbejdsplads, og derfor er der stort fokus på onboarding, uddannelse og karriereudvikling.

»Det har stor betydning for os, at vi er en attraktiv arbejdsplads for alle. En arbejdsplads, hvor du som nyansat får et skræddersyet uddannelsesforløb og god sparring, så du bliver klædt på til at gå i retten og lærer at omsætte jura til praksis. Og samtidig en arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø og gode karriereudviklingsmuligheder. Derfor har vi fokus på rekruttering, fastholdelse og uddannelse af vores medarbejdere. Vi arbejder pt. på et stort projekt, som bl.a. handler om god onboarding af nye medarbejdere, uddannelse af mentorer, ledelsesudvikling og en stærk karriereudvikling med individuelle karriereplaner,« fortæller uddannelses- og udviklingschef i anklagemyndigheden, Holger Smith.


Top ti over de mest attraktive juridiske arbejdspladser 2021


1. Kromann Reumert
2. Bech-Bruun
3. Anklagemyndigheden
4. Kammeradvokaten
5. Plesner
6. Justitsministeriet
7. Gorrissen Federspiel
8. Udenrigsministeriet
9. Novo Nordisk
10. Domstolene/Domstolsstyrelsen