De jurastuderende vil helst arbejde i anklagemyndigheden

De jurastuderende vil helst arbejde i anklagemyndigheden

12. juni 2020
Af Henrik Madsen

Sidste år blev anklagemyndigheden kåret til den mest attraktive juridiske arbejdsplads i det offentlige blandt landets jurastuderende. I år løb anklagemyndigheden med den samlede titel for både offentlige og private juridiske arbejdspladser.

Anklagemyndigheden er i år de jurastuderendes foretrukne arbejdsplads - uanset, om vi taler offentlig eller privat ansættelse. I 2019 fik anklagemyndigheden titlen af at være den foretrukne offentlige arbejdsplads, men i år er det i den samlede jura-kategori, at anklagemyndigheden indtager førstepladsen.

Det er da også en meget glad og stolt rigsadvokat Jan Reckendorff, der kan konstatere, at anklagemyndigheden efter et både travlt og til tider turbulent år er havnet allerøverst, når det gælder de kommende juristers foretrukne arbejdsplads.

»Denne hæder er alle medarbejdere i anklagemyndighedens fortjeneste. Selv i turbulente tider holder de fanen højt og knokler løs. Det går ikke ubemærket hen, at de er så gode repræsentanter og ambassadører, og jeg tror, at mange jurastuderende kan spejle sig selv i vores medarbejdere, værdier og formål, hvor vi kæmper for retfærdighed,« siger Jan Reckendorff.
 

Årets top 10 for de jurastuderende:
1) Anklagemyndigheden
2) Bech-Bruun
3) Kromann Reumert
4) Kammeradvokaten
5) Justitsministeriet
6) Gorrissen Federspiel
7) Plesner
8) Domstolene/Domstolsstyrelsen
9) A.P. Møller-Mærsk
10) Novo Nordisk

Det er med andre ord et flot felt af attraktive arbejdspladser, som anklagemyndigheden ligger i toppen af.


Konkurrencen er hård
Jan Reckendorff tilføjer, at konkurrencen er hård om de dygtige medarbejdere, men når han ser en undersøgelse som Universums, er han meget fortrøstningsfuld med hensyn til, at anklagemyndigheden også fremover vil kunne tiltrække og fastholde dygtige og dedikerede medarbejdere. Det betyder dog ikke, at ledelsen i anklagemyndigheden har tænkt sig at hvile på laurbærrene.

“Vi skal selvfølgelig være meget opmærksomme på, at det kræver fortsat fokus at fastholde positionen i toppen af feltet, og at der - trods den flotte placering - er nogle områder, hvor vi har udfordringer, som vi skal gøre mest muligt for at løse,” fastslår rigsadvokat Jan Reckendorff.

Det er Rigsadvokatens personalechef, Lene Bang Rasmussen, enig i.

»De jurastuderende er anklagemyndighedens fremtid – og derfor er det vigtigt, at vores opgave, arbejdsplads og kollegiale fællesskab udgør et attraktivt jobvalg for netop dem. At skyldige bliver straffet, og at uskyldige ikke strafforfølges. Det er en meningsfuld opgave med et stort ansvar, og det gør os naturligvis stolte, at de jurastuderende gerne vil være med til at løfte denne opgave sammen med os,« siger personalechef Lene Bang Rasmussen.

Hun fortsætter:

»Vi arbejder målrettet for at sikre vores medarbejdere en attraktiv arbejdsplads med gode karriere- og udviklingsmuligheder, vi gør os umage for at onboarding og skræddersyede uddannelsestilbud sikrer, at nye medarbejdere lander godt i den særlige rolle, som anklagerjobbet indebærer.«
Det er firmaet Universum, der årligt laver den mest omfattende studieundersøgelse blandt landets studerende. I årets undersøgelse har i alt 12.078 studerende fordelt på uddannelser inden for jura, it, naturvidenskab og business svaret på deres præferencer i forhold til kommende arbejdspladser.

Inden for jurastudierne har 803 studerende svaret på undersøgelsen. Ud over førstepladsen som de jurastuderendes foretrukne arbejdsplads uanset sektor, så sætter anklagemyndigheden sig for andet år i træk også på førstepladsen som den mest attraktive offentlige arbejdsplads for de håbefulde jurister in spe.

Diplom 2020 "Denmark's most attractive employers 2020"