Første forvaringsdom ved Retten på Færøerne

Første forvaringsdom ved Retten på Færøerne

18. november 2022
Af Anette Pedersen

En 30-årig mand er ved et nævningeting idømt forvaring ved Retten på Færøerne.

Manden blev fundet skyldig i to røveriforhold samt et forsøg på voldtægt. Manden er tidligere dømt for flere voldtægtsforsøg, senest ved Retten på Færøerne i 2020. Da manden, uagtet lange fængselsdomme begik grove lovovertrædelse mod unge kvinder, krævede Anklagemyndigheden i dag, at han skulle dømmes til forvaring. Det var nævningetinget enig i. Det er første gang, at en person er idømt forvaring på Færøerne. 

”Anklagemyndigheden var af den opfattelse, at almindeligt fængsel ikke var tilstrækkeligt, idet den dømte har vist, at han gang på gang har begået grove lovovertrædelser mod tilfældige kvinder. På baggrund af oplysningerne om den dømte, herunder særligt den kriminalitet, som han tidligere er dømt for, krævede anklagemyndigheden, at han skulle forvares. Det var nævningetinget enig i, og det er vi meget tilfredse med,” siger Katrin Thorsvig Hansen, chefanklager, Færøernes Politi.

Forvaring er en fængselsstraf uden tidsbegrænsning, hvor den dømte ikke må løslades, før det vurderes, at han ikke længere er til fare for andre. 

Den dømte har nu 14 dage til at anke dommen.