Folketingsmedlem dømt for svindel med EU-midler og for dokumentfalsk

Folketingsmedlem dømt for svindel med EU-midler og for dokumentfalsk

13. august 2021
Af Jens Fuglsang Edelholt

Retten i Lyngby har i dag idømt et Folketingsmedlem og tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti seks måneders betinget fængsel for svindel med EU-midler og for dokumentfalsk. 

Et tidligere medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti og nuværende Folketingsmedlem for samme parti er ved Retten i Lyngby blevet idømt seks måneders betinget fængsel for svindel med EU- midler og for dokumentfalsk.

Han blev dømt for at have modtaget 98.835 kroner i EU-tilskud til en konference på et hotel i Skagen i 2015 i regi af den europæiske partisammenslutning MELD. Det var anklagemyndighedens påstand, at konferencen ikke fandt sted, og det gav Retten i Lyngby anklagemyndigheden medhold i. Derudover blev han dømt for dokumentfalsk, da et dokument, der skulle have været underskrevet af en ansat fra det pågældende hotel i stedet blev underskrevet af en ansat hos Dansk Folkeparti.

EU’s anti-svindelenhed OLAF begyndte at undersøge sagen i 2015, og i oktober 2019 afleverede OLAF en rapport til SØIK med en anbefaling om at indlede en efterforskning. På baggrund af omkring halvandet års efterforskning rejste SØIK i foråret 2021 tiltale mod den pågældende politiker.

En anden mand er tiltalt i samme sag. Den sag forventes gennemført på et senere tidspunkt.

Den dømte ankede dommen til landsretten på stedet.

 

Pressehenvendelser kan ske til anklagemyndighedens pressetelefon på 72689008 eller presse@ankl.dk.