Jakob Berger Nielsen bliver indstillet som ny statsadvokat i Viborg

Jakob Berger Nielsen bliver indstillet som ny statsadvokat i Viborg

11. august 2020
Af Jens Fuglsang Edelholt

Nuværende vicestatsadvokat ved Statsadvokaten i Viborg Jakob Berger Nielsen bliver indstillet som ny chef for Statsadvokaten i Viborg.

Justitsministeren har indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at 48-årige Jakob Berger Nielsen bliver ny chef for Statsadvokaten i Viborg. Han kommer fra en stilling som vicestatsadvokat samme sted.

Stillingen har været ledig siden Kirsten Dyrman Nielsen den 1. juni 2020 tiltrådte stillingen som politidirektør hos Østjyllands Politi.

Rigsadvokat Jan Reckendorff er glad for, at Jakob Berger Nielsen nu er indstillet som ny statsadvokat i Viborg.

»Jakob Berger Nielsen har meget stor erfaring som vicestatsadvokat hos Statsadvokaten i Viborg, og han har desuden et solidt kendskab til både den lokale anklagemyndighed og resten af straffesagskæden. Jeg er derfor meget glad for, at Jakob Berger Nielsen nu er indstillet til stillingen som ny statsadvokat i Viborg. Jeg er sikker på, at Jakob er den helt rigtige til fortsat at udvikle Statsadvokaten i Viborg, som spiller en central rolle i arbejdet med at føre tilsyn med politiets og anklagemyndighedens arbejde samt har ansvaret for at føre ankesager fra Fyn og Jylland ved landsretten,« siger Jan Reckendorff.

Jakob Berger Nielsen har haft en række forskellige stillinger ved politi og anklagemyndigheden, siden han begyndte som politifuldmægtig ved Aalborg Politi i 1998.

 

For pressehenvendelser kontakt Jens Fuglsang Edelholt på 30334689.