Kirsten Dyrman bliver indstillet som ny statsadvokat i Viborg

Kirsten Dyrman bliver indstillet som ny statsadvokat i Viborg
28. juni 2018
Af Simon Gosvig

Direktøren for Den Uafhængige Politiklagemyndighed Kirsten Dyrman bliver indstillet som ny chef for Statsadvokaten i Viborg.

Justitsministeren har indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at 56-årige Kirsten Dyrman bliver ny chef for Statsadvokaten i Viborg. Hun kommer fra en stilling som direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Stillingen som statsadvokat har været ledig, siden Jan Reckendorff i juni tiltrådte jobbet som rigsadvokat og dermed chef for hele anklagemyndigheden.

Jan Reckendorff glæder sig over, at anklagemyndigheden kan tiltrække en så stærk kapacitet som Kirsten Dyrman.

»Jeg er fantastisk glad for, at Kirsten Dyrman bliver ny statsadvokat. Hun kommer med de borgernære erfaringer fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og hun er vant til at arbejde for borgernes retfærdighed og tryghed. Samtidig kommer hun med en stor praktisk erfaring som anklager,« siger rigsadvokat Jan Reckendorff.
Kirsten Dyrman har tidligere haft en række stillinger i politiet og anklagemyndigheden, som blandt andet politifuldmægtig, vicestatsadvokat og konstitueret statsadvokat for Nord- og Østjylland.

Dengang var der seks regionale statsadvokater og ikke to, som der er i dag. Statsadvokaten i Viborg dækker således Jylland og Fyn og har både til opgave at føre ankesager i landsretten og at føre tilsyn med politiets arbejde.

Kirsten Dyrman har været direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed, siden myndigheden blev oprettet i 2011.

»Nogle gange opstår der muligheder, som bare er for svære at sige nej til. Sådan en mulighed er stillingen som chef for Statsadvokaten i Viborg. Det har været fantastisk spændende at være med til at bygge Den Uafhængige Politiklagemyndighed op fra bunden med alt fra indkøbet af den første kaffekop til ansættelse af personale. Her har jeg haft syv rigtigt gode år, hvor jeg har fulgt anklagemyndigheden fra sidelinjen, og jeg er sikker på, at jeg nu kommer ind og kan bidrage med nye perspektiver, siger Kirsten Dyrman, der tiltræder i jobbet som statsadvokat den 1. september 2018.
 

CV

Cand. Jur., Aarhus Universitet, 1986

2011- Direktør for Den Uafhængige Politiklagemyndighed
2009 Konstitueret statsadvokat for Nord- og Østjylland
1998 Vicestatsadvokat i Aalborg
1995 Politiassessor af 1. grad hos politimesteren i Aalborg
1991 Statsadvokatfuldmægtig ved statsadvokaten i Aalborg
1990 Politifuldmægtig med delt tjeneste mellem Hjørring og Frederikshavn
1988 Politifuldmægtig ved politimesteren i Hvidovre  
1986 Politifuldmægtig ved politimesteren i Hjørring