To mænd på 70 og 68 år idømt ubetinget fængsel for insiderhandel

To mænd på 70 og 68 år idømt ubetinget fængsel for insiderhandel
03. september 2019
Af Jens Fuglsang Edelholt

I sidste uge blev to mænd ved retten i Viborg idømt ubetinget fængsel for insiderhandel. Den ene tippede om et nært forestående overtagelsestilbud, hvorefter vennen købte aktier for en halv million kroner. 

To venner på 70 år og 68 år er blevet idømt ubetinget fængsel for insiderhandel. Dommen faldt ved retten i Viborg i sidste uge.

Forbrydelsen foregik ved, at den ene mand, der var ansat som controller i et børsnoteret selskab,  tippede sin ven om et nært forestående overtagelsestilbud. Herefter købte vennen aktier i selskabet for en halv million kroner. Få dage efter offentliggørelse af overtagelsestilbuddet blev aktierne solgt med en kursgevinst på 61.000 kroner. 

Insideren, der tippede sin ven, blev idømt 30 dages ubetinget fængsel, mens køberen af aktierne blev idømt 60 dages ubetinget fængsel.

Det oplyser senioranklager Martin Kromann fra Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), der har ført sagen for anklagemyndigheden. Byretten fulgte således udgangspunktet om, at der skal idømmes ubetinget fængselsstraf i sager om markedsmisbrug. 

»Insiderhandel undergraver tilliden til de finansielle markeder. Dommen sender et klart signal om, at misbrug af børsfølsom viden til insiderhandel udløser markante straffe, og det bekræfter, at vi Danmark har en streng retspraksis på området. Retten fulgte anklagemyndighedens påstand om 30 og 60 dages ubetinget fængselsstraf til de to tiltalte, så det er et meget tilfredsstillende resultat for SØIK,« siger Martin Kromann. 

Udover fængselsstraffene lød dommen også på konfiskation af udbyttet i form af 61.000 kroner.

De domfældte har taget betænkningstid vedrørende en eventuel ankesag.

 

Pressehenvendelser kan ske til Jens Fuglsang Edelholt på tlf. 30 33 46 89