To mænd tiltalt for at planlægge terrorangreb

To mænd tiltalt for at planlægge terrorangreb

27. maj 2021
Af Jens Fuglsang Edelholt

Anklagemyndigheden har tiltalt to mænd for forsøg på terrorisme. Efter anklagemyndighedens opfattelse købte de to mænd i december 2019 pistoler og ammunition, som skulle bruges ved et eller flere terrorangreb et ukendt sted i Danmark eller i udlandet.

Justitsministeren har tiltrådt anklagemyndighedens indstilling om at rejse tiltale for forsøg på terrorisme mod to 26-årige mænd fra Københavnsområdet.

De to mænd er tiltalt for forsøg på terrorisme efter straffelovens § 114, jf. § 21. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de to mænd planlagde at udføre et eller flere terrorangreb i Danmark eller i udlandet og i december 2019 til det formål købte to pistoler, to lyddæmpere, seks magasiner og 750 patroner. De blev herefter anholdt.

Lise-Lotte Nilas, statsadvokat i København, oplyser:

»Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de to mænd planlagde et eller flere terrorangreb, der mislykkedes, da de blev anholdt umiddelbart efter, at de havde købt våben og ammunition. Våbenkøbet viser, at de to mænd var langt i deres planlægning og havde viljen til at udføre et eller flere angreb,« siger Lise-Lotte Nilas. 

De to mænd er tiltalt efter straffelovens § 114, stk. 1, nr. 1 og nr. 6, jf. § 21. Sagen er rejst som en nævningesag, da anklagemyndigheden mener, at straffen skal være mere end fire års fængsel, og sagen forventes at begynde ved Københavns Byret den 10. juni 2021.

De to tiltalte blev anholdt i København den 11. december 2019, og blev varetægtsfængslet dagen efter. I samme sag blev fire andre personer anholdt. Anklagemyndigheden har ikke fundet grundlag for at rejse tiltale mod disse fire personer, hvorfor påtalen mod disse er opgivet.

 

For pressehenvendelser kontakt anklagemyndighedens pressetelefon på 72689008.