Mere end 24 års fængsel i sag om organiseret hvidvask af mere end 200 mio. kroner

Mere end 24 års fængsel i sag om organiseret hvidvask af mere end 200 mio. kroner

28. juni 2021
Af Jens Fuglsang Edelholt

Retten i Kolding har idømt tre mænd fængsel i henholdsvis fem  år, fire år og seks måneder og et år og ni måneder for deres rolle i en større sag om organiseret hvidvask for mere end 200 millioner kroner. Dermed er i alt seks personer blevet idømt 24 år og ni måneders fængsel i sagen.

Yderligere tre personer er blevet dømt fængselsstraffe for deres rolle i en sag om organiseret hvidvask for mere end 200 millioner kroner. 

I alt seks personer blev anholdt i sagen i marts. Tre blev i torsdags idømt i alt 13,5 års fængsel for deres rolle i sagen. I dag har Retten i Kolding idømt de resterende tre personer en fængselsstraf. En 58-årig mand skal i fængsel i fem år, en 49-årig mand i et år og ni måneder og en 34-årig mand skal i fængsel i fire år og seks måneder. Sidstnævnte er desuden blevet udvist af Danmark for bestandigt.

De tre har været en del af et set-up med udstedelse af fiktive fakturaer for levering af arbejdskraft, varer eller ydelser til flere hundrede danske virksomheder med det formål, at virksomhederne kunne anvende fakturaerne til at få hvidvasket penge. En var desuden direktør i en virksomhed, der udstedte fiktive fakturaer. Han sendte et trecifret millionbeløb til udlandet og agerede dermed ikke kun stråmandsdirektør, men deltog aktivt i at pengene blev hvidvasket.

Det oplyser Nathalie Ghiorzi Elias, der er specialanklager hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, som har efterforsket sagen i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst.

»Med dagens domme har vi igen fået markante fængselsstraffe til to hovedmænd i sagen. De har via et meget organiseret set-up med en fakturafabrik brugt falske fakturaer til at hvidvaske penge. Det bliver der slået hårdt ned på. Men sagen er ikke slut, for nu vil myndighederne se på de selskaber, der så at sige har været kunder i fakturafabrikken,« siger Nathalie Ghiorzi Elias.

 

For pressehenvendelser kontakt anklagemyndighedens pressetelefon på 72689008 eller presse@ankl.dk