Pirat-tv fører til 28 ransagninger og anholdelse

Pirat-tv fører til 28 ransagninger og anholdelse

18. april 2018
Af Simon Gosvig

SØIK har som led i en omfattende aktion mod ulovligt pirat-tv foretaget ransagning af 28 adresser. Interesseorganisation vurderer, at 50.000 personer ser ulovligt tv i Danmark.
 

En 60-årig formodet bagmand fra Augustenborg på Als er i dag blevet anholdt, og 28 husstande er blevet ransaget i en større sag om ulovligt pirat-tv.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) står bag efterforskningen – og har med assistance fra politikredsene i Midt- og Vestjylland og Syd- og Sønderjylland samt Rigspolitiets Nationale Cybercrime Center i dag gennemført aktionen.

Michael Lichtenstein, fungerende vicepolitiinspektør i SØIK, siger:

»Alt tyder på, at bagmanden har distribueret ulovligt tv til en lang række husstande. Nu skal efterforskningen vise, om han også har tjent penge på distributionen. Uanset hvad vil det få konsekvenser for både bagmand og brugere.«

27 husstande har fået beslaglagt udstyr, som gør det muligt at se tv uden at betale den retmæssige udbyder, mens en bagmand blandt andet har fået beslaglagt en server.

Interesseorganisationen Nordic Content Protection anslår, at 50.000 personer ser ulovligt pirat-tv i Danmark. Kriminaliteten sker typisk ved, at en bagmand køber adgang til en tv-pakke, hvorefter vedkommende ulovligt kopierer og distribuerer det tv-signal via internettet, som giver adgang til fjernsynskanalerne.

»Bagmanden står over for en straffesag, mens brugerne kan se frem til bøder. Derudover kan de alle forvente et stort erstatningskrav fra tv-udbyderen,« siger Michael Lichtenstein.

Det er SØIK’s særlige IPR-gruppe (Intellectual Property Rights), der har stået for efterforskningen samt forberedelsen og udførelsen af dagens aktion.

 

Beslaglagte digitale dekoderbokse
Beslaglagte digitale dekoderbokse

 

FAKTA

Der er foretaget i alt 28 ransagninger i Midt- og Vestjylland samt Syd- og Sønderjyllands politikredse:

  • 18 på Als – heraf 14 i Augustenborg

  • 5 i området omkring Tinglev og Bylderup-Bov

  • 1 i Toftlund

  • 4 i Videbæk

For yderligere oplysninger kan presse- og kommunikationsrådgiver Simon Gosvig kontaktes på tlf. 72 68 90 54.