Rigsadvokaten behandler russisk udleveringssag

Rigsadvokaten behandler russisk udleveringssag

29. november 2017
Af Simon Gosvig

En internationalt eftersøgt russisk statsborger blev i sidste uge anholdt i Københavns Lufthavn. Det bekræfter Rigsadvokaten, der nu behandler sagen efter den danske udleveringslovgivning.

På vej ind i Danmark blev en 43-årig russisk mand anholdt i Københavns Lufthavn tirsdag den 21. november. Han er internationalt eftersøgt og mistænkt for at have begået kriminalitet i sit hjemland.

Det oplyser chefkonsulent Henriette V. Norring fra Rigsadvokatens internationale enhed, der behandler udleveringssager til og fra Danmark.

»Hvis en person er internationalt efterlyst, er det Danmarks forpligtelse at undersøge mulighederne for udlevering. I den forbindelse har retten besluttet at varetægtsfængsle ham,« siger chefkonsulent Henriette V. Norring.

Københavns Byret har varetægtsfængslet den 43-årige frem til den 19. december. Næste skridt i sagen er, at de russiske myndigheder skal sende en formel udleveringsanmodning til Rigsadvokaten, hvor det blandt andet skal uddybes, hvad den 43-årige er mistænkt for.

»Vi behandler naturligvis sagen med samme grundighed som enhver anden sag. Vi har rettet henvendelse til de russiske myndigheder, og vi har bedt dem sende en formel udleveringsanmodning, som vi herefter vil tage stilling til,« siger chefkonsulent Henriette V. Norring.

Hun understreger, at alle betingelser i den danske udleveringslovgivning skal være opfyldt, for at en udlevering til Rusland kan finde sted. Konkluderer Rigsadvokaten, at betingelserne for udlevering er opfyldt, vil afgørelsen efterfølgende kunne blive indbragt for de danske domstole.

Af hensyn til tavshedspligten kan Rigsadvokaten ikke oplyse nærmere om, hvem den 43-årige russiske statsborger er, og hvad han er mistænkt for.
 

For yderligere oplysninger kontakt presse- og kommunikationsrådgiver Simon Gosvig fra Rigsadvokaten på 0045 72 68 90 54.