SØIK: Mistænkt fra Socialstyrelsen er internationalt efterlyst

SØIK: Mistænkt fra Socialstyrelsen er internationalt efterlyst

09. oktober 2018
Af Simon Gosvig

En betroet kvindelig medarbejder fra Socialstyrelsen er mistænkt for igennem en årrække at have taget over 100 millioner kroner fra den danske statskasse. Kvinden er nu internationalt efterlyst.

En 64-årig dansk kvinde er efterlyst gennem Interpol efter anmodning fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Kvinden er medarbejder i Socialstyrelsen og var ansat til at varetage offentlige tilskudskroner, men er nu mistænkt for at have overført over 100 millioner kroner til sig selv i perioden fra 2002 til 2018.

Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra SØIK.

»Der er tale om en meget alvorlig sag. Den mistænkte er lige nu på fri fod i udlandet, og derfor er vi i tæt dialog med internationale samarbejdspartnere, så hun forhåbentlig hurtigst muligt kan blive anholdt og overdraget til os,« siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen, der som chef for SØIK behandler landets største og mest komplicerede økonomiske straffesager.

Han er fortrøstningsfuld, når det gælder opklaringen af straffesagen.

»Alt tyder på, at den pågældende har benyttet sig af en disciplineret og systematisk fremgangsmåde i sin svindel. Vi er dog allerede et godt stykke med efterforskningen, og vi har et fint billede af, hvad der konkret er sket og hvornår. Næste skridt er at få kvinden anholdt og undersøgt nærmere, om der er grundlag for et strafferetligt ansvar,« siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at den 64-årige blandt andet har taget penge, der skulle komme udsatte grupper i samfundet til gavn. Svindlen skulle blandt andet være foregået ved, at pengene er overført til andre kontonumre, end de var tiltænkt. Det er endnu ikke afdækket om andre personer har medvirket.

Pressehenvendelser kan ske til Simon Gosvig, presseansvarlig i SØIK, på telefon 72 68 90 54.