SØIK har ransaget Nordea i sag om hvidvask

SØIK har ransaget Nordea i sag om hvidvask

15. august 2017
Af Simon Gosvig

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har foretaget ransagning af Nordea Bank Danmark A/S’ hovedkontor i København. Ransagningen er led i en efterforskning af, om banken har overtrådt hvidvaskloven.

Nordea Bank Danmark A/S fik torsdag den 10. august 2017 beslaglagt en række dokumenter og data af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – i daglig tale kaldet bagmandspolitiet.

Det oplyser politiinspektør, fg. Thomas Anderskov Riis.

»Det er kendt, at vi efterforsker en sag mod Nordea, med henblik på at vurdere om der kan rejses straffesag for at overtræde hvidvaskloven. Det er som led i denne efterforskning, at vi gennemførte en målrettet ransagning af banken. Det forløb stille og roligt og uden dramatik,« siger politiinspektør, fg. Thomas Anderskov Riis fra SØIK.

SØIKs efterforskning af banken sker på baggrund af en anmeldelse fra Finanstilsynet, der i en undersøgelse anførte, at Nordea Bank Danmark A/S ikke havde overholdt reglerne for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

»Vi er i fuld gang med at gennemgå, hvad vi fik med fra ransagningen. Når vi har stykket alle brikkerne sammen, melder vi ud, om der er grundlag for at rejse en straffesag mod banken,« siger politiinspektør, fg. Thomas Anderskov Riis.

Kontakt kommunikationskonsulent Simon Gosvig på telefon 72 68 90 54.