Statsadvokaten i København anker dom om billigelse af terror

Statsadvokaten i København anker dom om billigelse af terror

07. marts 2024

Statsadvokaten i København anker dom i sag mod 26-årig mand, der blev dømt for offentligt udtrykkeligt at have billiget Hamas’ terrorangreb i Israel den 7. oktober 2023.

Den 22. februar 2024 blev en 26-årig mand ved Københavns Byret fundet skyldig i offentligt udtrykkeligt at have billiget Hamas’ terrorangreb i Israel via udtalelser, han offentliggjorde i en video på sin snapchat-profil, hvor han havde mere end 80.000 følgere. Han blev idømt 4 måneders fængsel, der blev gjort betinget bl.a. med vilkår om samfundstjeneste.

Statsadvokaten i København har i dag anket dommen til Østre Landsret med påstand om skærpelse af straffen, idet anklagemyndigheden finder, at der i sådanne sager bør udmåles en ubetinget fængselsstraf.

”Det er den første dom, der er faldet om offentlig udtrykkelig billigelse af Hamas’ terrorangreb i Israel den 7. oktober 2023. Da der er flere sager på vej, vil vi gerne have landsrettens vurdering af, hvilket strafniveau der er passende i disse alvorlige sager,” siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

For yderligere oplysninger kontakt anklagemyndighedens pressetelefon på 72689008.