Tre stråmænd tiltalt for hvidvask af i alt 326 millioner kroner

Tre stråmænd tiltalt for hvidvask af i alt 326 millioner kroner

01. oktober 2021
Af Jens Fuglsang Edelholt

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har rejst tiltale mod tre personer for hvidvask af i alt 326 millioner kroner. De tre mænd har efter anklagemyndighedens opfattelse ageret stråmænd i en sag, hvor der tidligere er uddelt hårde straksdomme for hvidvask af flere hundrede millioner kroner

Tre mænd fra Københavnsområdet er af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) blevet tiltalt for at have været stråmænd i et større hvidvask-kompleks, hvor der er hvidvasket flere hundrede millioner kroner. De tre er hver især tiltalt for at have hvidvasket henholdsvis 127 millioner kroner, 104 millioner kroner og 95 millioner kroner. 

De rejste tiltaler er udløbere af en sag, hvor der i juni 2020 faldt hårde fængselsstraffe til flere bagmænd for hvidvask af 353 millioner kroner.

En række bagmænd er tidligere dømt i sagen, der begyndte med anholdelser i sommeren 2020, hvor flere virksomheder og adresser blev ransaget på baggrund af en mistanke om moms- og skattesvindel og hvidvask. Efterforskningen havde afsløret et særdeles professionelt og velorganiseret netværk, der fremstillede falske fakturer, hvorefter indbetalingerne fra fakturaerne blev kanaliseret gennem en række andre udenlandske selskaber, trukket ud og sendt tilbage til de oprindelige selskaber.

Der har i sagen været et efterforskningssamarbejde mellem Nordsjællands Politi, Særlig Efterforskning Øst og SØIK. Dertil har der været et samarbejde med Særlig Kontrol i Skattestyrelsen.
 

For pressehenvendelser kontakt anklagemyndighedens pressetelefon på tlf. 72689008 eller presse@ankl.dk.