Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Kontakt os

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Parkvej 50
4700 Næstved

Tlf.: 55 31 14 48
E-mail: ssj@politi.dk

Åbningstider
Mandag-torsdag: 9:00-15:00
Fredag: 9:00-14:00

Om anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds har cirka 400.000 indbyggere og dækker syv kommuner: Slagelse, Næstved, Faxe, Sorø, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland.

Hovedstationen ligger i Næstved, hvor også anklagemyndigheden er placeret. Derudover er der fire lokalstationer i Slagelse, Vordingborg, Nykøbing Falster og Nakskov. Kredsen rummer tillige udlændingekontrolafdelingen i Maribo samt tre efterforskningsafdelinger og en færdselsafdeling i Vordingborg.

I anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er vi omkring 60 medarbejdere. Vi er organiseret i tre advokaturer samt et sekretariat, der har ansvaret for de administrative opgaver forbundet med arbejdet i øvrigt.

Advokaturen for Almene Sager behandler sager fra kredsens lokalstationer, Advokaturen for Specielle Sager behandler særlovssager samt de større sager, der efterforskes ved kredsens efterforskningsafdelinger i Vordingborg. Advokaturen for Kvalitet og Legalitet er ansvarlig for kvalitetssikring og legalitetskontrol i kredsen. Anklagemyndigheden fører straffesager ved to retter, Retten i Næstved og Retten i Nykøbing Falster.