Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Kontakt os

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Parkvej 50
4700 Næstved

Tlf.: 55 31 14 48
E-mail: ssj@politi.dk

Åbningstider
Mandag-onsdag: 08:00-16:00
Torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-15:00
Lørdag-søndag: 08:00-16:00

Om anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politikreds har ca. 400.000 indbyggere og dækker 7 kommuner: Slagelse, Næstved, Faxe, Sorø, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland.

Hovedstationen ligger i Næstved, hvor også anklagemyndigheden og de centrale efterforskningsafdelinger er placeret. Derudover er der 4 lokalstationer i Slagelse, Vordingborg, Nykøbing Falster og Nakskov. Kredsen rummer udlændingekontrolafdelingen i Maribo og Rødbyhavn samt et specialiseret beredskab (færdsels- og hundeafdeling) i Vordingborg.

I anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er der omkring 60 medarbejdere. De er organiseret i 3 advokaturer samt et sekretariat, der har ansvaret for de administrative opgaver forbundet med arbejdet i øvrigt.

Advokaturen for Almene Sager behandler sager fra kredsens lokalstationer. Advokaturen for Specielle Sager behandler særlovssager samt de større sager, der efterforskes ved kredsens efterforskningsafdelinger. Advokaturen for Kvalitet og Legalitet er ansvarlig for kvalitetssikring og legalitetskontrol i kredsen. Anklagemyndigheden fører straffesager ved to retter; Retten i Næstved og Retten i Nykøbing Falster.