Anklagemyndighedens Sommerskole 2018

Anklagemyndighedens Sommerskole 2018

I 2018 blev Anklagemyndighedens Sommerskole afviklet den 20.-23. august 2018, hvor vi inviterede 20 udvalgte jurastuderende til at deltage. 

Hvad lærer jeg på sommerskolen? 

På sommerskolen bliver du en del af et anklagerhold, hvor du sammen med 4 andre studerende skal forberede en straffesag til retten, som I skal gennemføre, når ”retten” sættes med en rigtig dommer på den sidste dag i forløbet. I får en erfaren anklager som mentor, som kan hjælpe jer med processen undervejs.  

På sommerskolen vil du lære at procedere, afhøre vidner og prøve kræfter med afhøringsteknikker, vidnepsykologi, retorik mv. Du får indblik i de beslutninger, der skal træffes, før anklageren kan sende en straffesag i retten, og vi sætter fokus på retsarbejdet, på bevisførelsen, på proceduren og på processen. Arbejdsformen på sommerskolen veksler mellem teori og praksis, opgaver og øvelser.  

Sommerskolen giver dig gode råd og redskaber, som du vil kunne bruge i mange andre sammenhænge end rent strafferetlige. Undervejs vil der også være tid til drøftelser, faglig sparring og vejledning om dine overvejelser om karriere- og studievalg. 

Hør tre sommerskoledeltagere fortælle om deres oplevelser på Anklagemyndighedens Sommerskole 2018

Ida Nordholm-Carstensen

 

Mathilde Wiberg

 

Rasmus J. Pedersen Frost

 

Læs artiklen "Forventningerne blev indfriet på årets Sommerskole"