Sommerskole 2021

Sommerskole 2021

I 2021 blev Anklagemyndighedens Sommerskole afviklet i august, og vi inviterede 20 udvalgte jurastuderende til at deltage. 
Sommerskolen er for dig, der vil prøve kræfter med strafferet i praksis og lære at forberede en straffesag og føre den for retten.

Hvad lærer jeg på sommerskolen?

Sommerskolen er et intensivt træningsforløb på fire dage, hvor du sammen med et hold på fire andre studerende skal forberede en fiktiv straffesag, som I på den sidste dag skal føre i Københavns Byret foran en rigtig dommer. Til at vejlede jer undervejs i forberedelsesprocessen får I en erfaren anklager som mentor, samtidig med at I løbende har undervisning.

Du lærer anklagerens fagdiscipliner og bliver bl.a. undervist i procedure, vidneafhøring, afhøringsteknikker, vidnepsykologi og retsretorik. Du får indblik i de beslutninger, der skal træffes, før anklageren kan sende en straffesag i retten, og vi sætter fokus på retsarbejdet, på bevisførelsen, på proceduren og på processen. Arbejdsformen på sommerskolen veksler mellem teori og praksis, opgaver og øvelser. 

Sommerskolen giver dig gode råd og redskaber, som du vil kunne bruge i mange andre sammenhænge end rent strafferetlige. Undervejs vil der også være tid til drøftelser, faglig sparring og vejledning om dine overvejelser om karriere- og studievalg.

Hvem underviser?

Deltagerne blev undervist af nogle af vores dygtige anklagere, en retoriker og en psykolog, ligesom de mødte en dommer og en forsvarsadvokat, som delte deres syn på arbejdet med straffesager og hvad der kendetegner en god straffeproces. 

Vil du vide mere?

Hvis du vil høre mere om sommerskolen eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte anklager Anne Wind Svejborg fra Rigsadvokatens Personalesektion på tlf. nr. 3032 7996 eller e-mail abw002@ankl.dk.

I denne video møder du Johannes Ottesen, som deltog på Sommerskolen 2021. Han fortæller, hvorfor han gerne vil være anklager.

 

.mejs__container.mejs__video { width: 100% !important; height: 0 !important; padding-bottom: 57%; }