Anklagemyndighedens Sommerskole 2019

Anklagemyndighedens Sommerskole 2019

Sidste år blev Anklagemyndighedens Sommerskole afviklet den 19.–22. august. Vi inviterede 20 udvalgte jurastuderende til at deltage i fire lærerige dage med fokus på strafferet.

Hvorfor skal du deltage?

Som jurastuderende har du mulighed for at ansøge om en plads på Anklagemyndighedens Sommerskole. Du vil over fire spændende dage få et unikt indblik i en anklagers arbejdsopgaver og prøve kræfter med strafferet i praksis.

På Sommerskolen vil du med undervisning og vejledning af nogle af vores mest erfarne kollegaer og samarbejdspartnere lære at procedere, afhøre vidner og prøve kræfter med afhøringsteknikker, vidnepsykologi og retorik. Dagene er sammensat af en blanding mellem undervisning i teori, opgaver og praksis. Sammen med andre studerende skal du forberede en straffesag og forsøge at procedere foran en rigtig dommer.

Hvordan ansøger jeg?

Tilmeldingsfristen og datoer for årets sommerskole offentliggøres på anklagemyndighedens hjemmeside samt på LinkedIn.

Tidligere deltagere blev bekræftet i deres valg af karrierevej

Mathilde Pi Sørensen og Sanne Sindal Olsen er begge tidligere deltagere på Anklagemyndighedens Sommerskole, og deres deltagelse bekræftede dem i, at de ønskede at forfølge en karriere i anklagemyndigheden, hvor de begge er ansat i dag.  

Den 19. – 22. august 2019 afholdes Anklagemyndighedens Sommerskole for syvende år i træk. Anklagemyndigheden byder velkommen til 20 udvalgte jurastuderende, som skal lære at forberede en straffesag og føre den i retten.

Sommerskolen giver de jurastuderende mulighed for at prøve kræfter med anklagergerningen gennem undervisning og praktiske øvelser.

Mathilde Pi Sørensen, deltog på Anklagemyndighedens Sommerskole i 2015, og Sanne Sindal Olsen deltog i 2017.  Begge havde under deres studietid en forventning om, at de stræbte mod et job i anklagemyndigheden som færdiguddannede, men gennem deres deltagelse på Sommerskolen blev de bekræftet i, at jobbet som anklager var deres drømmejob.

»Inden jeg deltog, havde jeg overvejelser om, at jeg gerne ville arbejde i anklagemyndigheden. Sommerskolen bekræftede mig i, at det var det, jeg skulle,« fortæller Sanne.

Mathilde følger op: »Jeg deltog i Sommerskolen, fordi jeg rigtig gerne ville arbejde i anklagemyndigheden, når jeg var færdig med studiet. Jeg havde ikke haft studiejob i anklagemyndigheden eller arbejdet med strafferet, derfor var Sommerskolen en god mulighed for at prøve det - og jeg blev helt sikkert bekræftet i, at det var den vej, jeg skulle gå.«

Et realistisk billede af arbejdet som anklager

Både Mathilde og Sanne oplevede Sommerskolen som fire intensive dage, der gav et meget realistisk billede af, hvordan arbejdet som anklager er.

»Sommerskolen giver et godt billede af, hvad det vil sige at være anklager, fordi man får lov til at prøve lidt af alle aspekter i anklagerarbejdet og får indblik i situationer, man kan komme ud for – afhøre vidner, forberede en retssag og procedere i retten,« fortæller Sanne og tilføjer: »Det, jeg lærte på Sommerskolen, har jeg også kunne bruge efterfølgende i mit job.«

For Mathilde var det især Sommerskolens sidste dag, hvor hendes hold skulle procedere i retten på Frederiksberg foran en rigtig dommer, der gav et realistisk billede af arbejdet med straffesager: »Der blev gjort meget for, at det skulle være realistisk, når man blev kastet ud i at skulle prøve at procedere i retten. Det forbereder dig lidt på, hvad du bliver kastet ud i som anklagerfuldmægtig.«

Dét skal du glæde dig til som kommende deltager

Der er meget at glæde sig til for de kommende deltagere på Anklagemyndighedens Sommerskole ifølge de to tidligere deltagere.
»De skal glæde sig til det hele - at få indblik i hvad det vil sige at være anklager, at få lov til at arbejde med sager i praksis og selvfølgelig også et godt netværk, der følger med,« siger Sanne.

Mathilde erklærer sig enig med Sanne i, at de kommende sommerskoledeltagere kan glæde sig til fire dage, der både er faglige og sociale:

»Det er en god kombination af, at der er plads til noget socialt samtidig med et godt fagligt indhold, hvor man får et godt indblik i arbejdet som anklager.«

Sanne Sindal Olsen deltog på Anklagemyndighedens Sommerskole i 2017 og er i dag ansat som anklagerfuldmægtig ved Sydøstjyllands Politi. Hun blev cand.jur. fra Syddansk Universitet i sommeren 2018.
Mathilde Pi Sørensen deltog på Anklagemyndighedens Sommerskole i 2015 og er i dag ansat som anklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Hun blev cand.jur. fra Aarhus Universitet i vinteren 2015.

 

Læs artikel »"Det kan man godt blive bidt af" - Anklagemyndighedens Sommerskole sluttede af med en hel dag i retten«

Læs artikel »Fremtidens karrieredrøm prøves af: Anklagemyndighedens Sommerskole er i fuld gang«