Anklagemyndigheden fortsat meget attraktiv for jurastuderende

Anklagemyndigheden fortsat meget attraktiv for jurastuderende

29. juni 2016

Anklagemyndigheden har igen fået en topplacering i en undersøgelse om de mest eftertragtede juridiske arbejdspladser. Mange studerende lægger blandt andet vægt på anklagemyndighedens formål og muligheden for et spændende arbejdsliv, de kan balancere med et familieliv.

Anklagemyndigheden er den tredje mest populære arbejdsplads for jurastuderende i 2016. Det fremgår af en undersøgelse, som den internationale analysevirksomhed Universum har udarbejdet ved at spørge jurastuderende på landets universiteter. I alt 880 jurastuderende har svaret.

Anklagemyndigheden er i år faldet en enkelt plads ned i forhold til 2015, hvor anklagemyndigheden var placeret som nr. 2 på listen over eftertragtede juridiske arbejdspladser – hvilket til gengæld var et højdespring fra syvendepladsen i 2014. Alligevel er HR-chef Charlotte Lauritsen stolt af tredjepladsen.

»Den viser, at vi fortsat er helt i top i konkurrence med de største juridiske arbejdspladser, både på det private og på det offentlige arbejdsmarked. Og den viser, at vores store indsats både på koncernniveau og fra anklagemyndighedens side bærer frugt. Vi gør meget ud af at vise de studerende, hvad arbejdet som anklager indebærer, og hvad anklagemyndigheden har at byde på karrieremæssigt,« siger Charlotte Lauritsen.

Hun nævner vigtige rekrutteringstiltag som studiejobs, sommerfuldmægtigstillinger, karrierecafé og anklagemyndighedens sommerskole. Her prøver 20 udvalgte jurastuderende over fire dage kræfter med en straffesag, lige fra at forberede sagen til at procedere den foran en rigtig dommer i Københavns Byret.

»Og så har vi nogle fantastiske repræsentanter i vores medarbejdere, som på mange forskellige måder og med forskellige vinkler formår at videregive de studerende anklagemyndighedens DNA på en inspirerende måde,« siger Charlotte Lauritsen.

Hun forklarer, at ønsket er at vise de studerende, at anklagemyndigheden er en arbejdsplads med meget engagerede medarbejdere, ikke mindst i kraft et stort fokus på retfærdighed og den enkelte borger, men også fordi der er tale om en stor organisation, der i forbindelse med de daglige opgaver arbejder målrettet med kvalitet, effektivitet, stærke værdier og udvikling.

»Det gælder for os om ikke kun at rekruttere de bedste studerende, men også de ”rigtige” studerende, der dels kan se en mening med at være anklager og de mange muligheder, som anklagerjobbet indebærer, dels har de personlige kvaliteter, som anklagerjobbet kræver.« siger Charlotte Lauritsen.

Især kvinder lægger vægt på et inspirerende formål

Danske studerende peger ifølge Universum bl.a. på, at de ønsker at arbejde ”i en god sags tjeneste”, have en god balance mellem arbejde og familieliv og samtidig blive udfordret intellektuelt eller konkurrencemæssigt. Et kreativt og dynamisk arbejdsmiljø er ifølge undersøgelsen det vigtigste hos deres kommende arbejdsgiver.

Præferencerne afhænger dog ifølge Universum af de studerendes køn. De mandlige studerende går i noget højere grad efter prestige, løn og succes end kvinderne, der lægger mere vægt på, at deres kommende arbejde har et samfundsrelevant formål, etiske standarder og et kreativt, dynamisk miljø.

Det flugter ifølge Charlotte Lauritsen godt med, at flere kvinder end mænd ønsker at gøre karriere i Anklagemyndigheden.

»Men det er vigtigt at pointere, at anklagemyndigheden også kan levere på en række af de parametre, som de mandlige studerende lægger vægt på. Anklagerjobbet er prestigefyldt i kraft af den politiske opmærksomhed og mediernes nyhedsdækning samt et stort krav om selvstændighed tidligt i karrieren - ikke mindst når man som anklager står i retten.« siger Charlotte Lauritsen.

Top 10 over de mest attraktive arbejdsgivere i 2016 for jurastuderende

Tallet i parentes angiver placeringen i 2015.

1. Justitsministeriet (3)

2. Kromann Reumert (4)

3. Anklagemyndigheden (2)

4. Bech-Bruun (5)

5. Kammeradvokaten (10)

6. Udenrigsministeriet (9)

7. Plesner (6)

8. Domstolene/Domstolsstyrelsen (7)

9. A.P. Møller – Mærsk (1)

10. Gorissen Federspiel

Kilde: Analysevirksomheden Universum på baggrund af besvarelser fra 880 jurastuderende.