Fire personer tiltales for at have forsøgt at tilslutte sig IS

Fire personer tiltales for at have forsøgt at tilslutte sig IS
16. maj 2018
Af Henrik Madsen

Efter indstilling fra Københavns Vestegns Politi, Statsadvokaten i København og Rigsadvokaten tiltræder justitsministeren, at der rejses tiltale mod to kvinder og to mænd for overtrædelse af straffelovens paragraf 114 e om fremme af terrorvirksomhed.

De fire personer er tiltalt for i tiden omkring 18. marts 2017, at have forsøgt at rejse ind i Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. De tre af dem blev anholdt af tyrkisk politi, inden de nåede at rejse ind i Syrien og vendte herefter tilbage til Danmark. Den sidste af de fire nåede ikke at forlade Danmark, da hun blev frataget sit pas. De tiltalte er mellem 18 og 21 år og kommer fra Københavns Vestegn og Aarhus-området. De tre, der blev anholdt i Tyrkiet, har været varetægtsfængslet, siden de vendte tilbage til Danmark i slutningen af marts 2017.

Tiltalt for at fremme IS
»Anklagemyndigheden har vurderet, at de fire havde til hensigt at slutte sig IS og dermed fremme terrororganisationens virksomhed,« siger vicestatsadvokat Anders Riisager fra Statsadvokaten i København.

Retssagen mod de fire er allerede berammet og begynder den 7. juni 2018, og der ventes dom i slutningen af juni 2018. Det bliver anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi, der skal føre sagen ved Retten i Glostrup.

Pressekontakt: Vicestatsadvokat Anders Riisager, Statsadvokaten i København, telefon 72 68 93 69