Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi

Kontakt os

Nordjyllands Politi
Jyllandsgade 27
9000 Aalborg

Tlf. 96 30 14 48 
E-mail: njyl@politi.dk  

Åbningstider
Mandag-torsdag: 8:00-16:00
Fredag: 8:00-15:00

Om anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi er landets næststørste politikreds med et areal på ca. 7.000 km2. Politikredsen dækker 9 kommuner: Mariagerfjord, Vesthimmerland, Rebild, Aalborg, Brønderslev, Jammerbugt, Hjørring, Læsø og Frederikshavn, og betjener ca. 500.000 borgere.

Hovedstationen ligger i Aalborg, og der er lokalstationer i Hjørring, Frederikshavn og Hobro. Anklagemyndigheden er placeret på hovedstationen og fører straffesager ved Retten i Aalborg og Retten i Hjørring.

I anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi er vi ca. 70 medarbejdere. Vi er organiseret i 4 afdelinger:

  • Advokaturen for Almene Sager, opdelt i et driftsteam og et retsmødeteam, tager sig primært af de almindelige straffesager.

  • Advokaturen for Specielle Sager, opdelt i et arrestantteam og et fagligt team, tager sig af arrestantsager og sager af mere alvorlig karakter (sædelighed, narko, økonomisk kriminalitet og særlovskriminalitet).

  • Advokaturen for Kvalitet og Udvikling tager sig blandt andet af legalitetskontrollen og tværfaglige projekter, der optimerer straffesagsbehandlingen.

  • Anklagemyndighedens Administrative Sektion tager sig af de administrative opgaver, der er i anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.