Anklagemyndigheden lancerer engelsksproget hjemmeside
Fra december bliver det også muligt for engelsktalende borgere, samt internationale medier og samarbejdspartnere, at blive klogere på anklagemyndighedens virke.
Engelsktalende borgere i Danmark, engelsktalende borgere i udlandet, internationale medier, journalister og samarbejdspartnere – alle skal have mulighed for at læse og forstå, hvem anklagemyndigheden er, og hvad den gør. Derfor har anklagemyndigheden, oprettet en engelsksproget version af sin hjemmeside.
Som et af de lande i verden, hvor borgerne har størst tillid til det retssamfund, de er en del af, er det vigtigt at imødekomme anklagemyndighedens ikke-dansktalende brugere, fortæller kommunikationschef i anklagemyndigheden, Mikkel Thastum.
»En del af anklagemyndighedens brugere er borgere, der ikke har dansk som modersmål. Det er vigtigt, at anklagemyndigheden også imødekommer deres behov for information om anklagemyndighedens arbejde og organisering, og hvad de skal gøre, hvis de er vidner, ofre eller tiltalte i en straffesag i Danmark,« siger han.
Derudover er der fra internationale medier og samarbejdspartnere en stigende interesse i information om anklagemyndighedens arbejde og nyheder om straffesager.
»Anklagemyndigheden oplever en stigning i antallet af internationalt forankrede og grænseoverskridende straffesager, og det skaber selvfølgelige en stærk interesse fra journalister fra hele verden, og derfor er det vigtigt, at vi kan imødekomme efterspørgslen, blandt andet med relevante nyheder på engelsk,« siger kommunikationschef Mikkel Thastum.
Eksempler på straffesager, der har fået stor, international opmærksomhed, er sager som den om udleveringen af den svindelsigtede sydkoreaner, den blasfemitiltalte nordjyde der afbrændte Koranen, og Kundby-pigen der blev dømt for at planlægge et terrorangreb.